Kako zamutiti fotografiju ako vam je Google slikao kuću ili stan

Google mape izuzetno su koristan alat, ali s obzirom da automobili internet džina snimaju sve redom, lako je moguće da se na ovom javnom servisu nalaze i fotografije koje ne želite da javnost vidi.
Kako zamutiti fotografiju ako vam je Google slikao kuću ili stan
Foto: Pixabay
Ako ste ikada koristili Street View, znate da možete uneti gotovo bilo koju adresu u Google Maps i pogledati najnoviju sliku onoga što se tamo nalazi, bilo da se radi o kompaniji ili privatnoj rezidenciji.
Korisno je znati kako zgrada izgleda pre nego što stignete na nepoznatu lokaciju, ali s druge strane, takođe znatno olakšava kriminalcima bilo koje vrste da planiraju provalu.
S obzirom da Street View u sklopu mapa nudi mogućnost pregledanja određene lokacije iz nekoliko uglova, moglo bi se dogoditi da provalnik dobro ispita situaciju na terenu pre same akcije.
 
Kako zamutiti fotografije na Google Maps?
 
Slanje zahteva Google da zamuti određene snimke moguće je isključivo preko računara, funkcija nije dostupna na mobilnim uređajima.
 
Na maps.google.com unesite svoju kućnu adresu u traku za pretraživanje i zatim kliknite fotografiju svoje kuće ako se pojavila.
 
U donjem desnom uglu prozora pronađite izuzetno sitan natpis Report a problem, kliknite na njega.
 
Pomoću miša prilagodite prikaz slike tako da se vaš dom i sve ostalo što želite da zamutite nalazi unutar crvenog i crnog okvira. Koristite pokazivač za kretanje, a dugme plus i minus za povećavanje i smanjivanje.
 
Nakon postavljanja dela koji želite da zamutite navedite razloge zbog kojih to želite da uradite i pošaljite zahtev Google-u.
 
Nakon prijave Google će vas imejlom obavestiti o prijemu vašeg zahteva i nakon nekog vremena će vas obavestiti da li je vaš zahtev prihvaćen ili odbijen.
 
Koliko je potrebno čekati na rešavanje zahteva još nije poznato.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija