Tviter će ukloniti naloge preko kojih se promovišu druge društvene mreže

Kompanija Tviter saopštila je danas da će ukloniti samo naloge kreirane isključivo s ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrži linkove ili korisnička imena.
Tviter će ukloniti naloge preko kojih se promovišu druge društvene mreže
Foto: Beta/AP
Ovaj potez će uticati na sadržaje platformi društvenih medija poput Fejsbuka i Instagrama u okviru kompanije Meta, kao i platformi Mastodont, Trut sošal, Trajbel, Nostr i Post koje dozvoljavaju objavljivanje više sadržaja, navodi se u saopštenju kompanije Tviter, prenosi Rojters.
Nakon što je Tviter kupio milijarder Ilon Mask, promena poslovne politike ove društvene platforme praćena je haotičnim akcijama, navodi Rojters.
U protekloj nedelji su supendovani Tviter nalozi novinara britanskog Tajmsa Rajana Mejsa i Posta Drua Harvela, novinara CNN-a Donija O'Salivana, Glasa Amerike Steva Hermana, novinara njujorškog info-portala Mašabl Mata Bajndera, kao i nalog nezavisnog novinara Arona Rupara koji prati američku politiku.
 
Nakon anketiranja 3,6 miliona korisnika Tvitera, novi vlasnik kompanije saopštio je da ukida suspenzije i vraća naloge novinarima na toj društvenoj mreži jer je 59 odsto anketiranih glasalo za trenutno ukidanje te Maskove odluke.
 
U međuvremenu, Ujedinjene nacije su ocenile da je suspenzija "opasan presedan".
 
"Sloboda medija nije igračka", poručila je zamenica generalnog sekretara UN Melisa Fleming.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija