Whatsapp od Nove godine neće raditi na pojedinim telefonima

Od 31. decembra WhatsApp više neće podržavati 49 starijih modela pametnih telefona.
Whatsapp od Nove godine neće raditi na pojedinim telefonima
Foto: Pixabay
Na spisku se nalaz iPhone 5 i iPhone 5c, sedam modela Samsung Galaxy telefona objavljenih 2013. i ranije, i nekoliko Huawei, LG i Sony Xperia telefona.
Korisnici ovih modela telefona će biti upozoreni pre nego što WhatsApp prestane da podržava njihov operativni sistem. Kompanija je rekla da će takođe poslati nekoliko podsetnika korisnicima za nadogradnju.
Od 31. decembra, WhatsApp će podržavati samo Android uređaje koji koriste OS 4.1 i novije, iPhone uređaje koji koriste iOS 12 i novije, i telefone koji rade na Linux KaiOS 2.5.0 i novijim.
 
To znači da će korisnici sa pametnim telefonima koji se ne mogu ažurirati na potreban operativni sistem morati da nadograde svoje uređaje da bi nastavili da koriste WhatsApp.
 
WhatsApp je rekao da redovno pregleda koje operativne sisteme treba da podrži i da na osnovu toga koji su uređaji i softver najstariji i koji imaju najmanji broj ljudi koji ih još koriste, odlučuje o daljem ažuriranju.
 
"Ovi uređaji takođe možda nemaju najnovija bezbednosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnost potrebnu za pokretanje WhatsAppa", navodi kompanija.
 
U oktobru je WhatsApp prestao da podržava iPhone uređaje koji koriste iOS 11 i stariji softver.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).