Turska vlast odblokirala Tviter

Pristup Tviteru u Turskoj danas se normalizuje nakon što su korisnici prijavili da ne mogu da pristupe društvenoj mreži posle smrtonosnog zemljotresa u ponedeljak.
Turska vlast odblokirala Tviter
Foto: Beta/AP
To je saopštila kompanija za praženje interneta Netbloks, a prenosi CNN.
Obnova je usledila nakon što su turske vlasti održale sastanak sa Tviterom kako bi podsetili kompaniju na njene obaveze u vezi sa uklanjanjem sadržaja i dezinformacija, tvitovao je Netbloks.
Nakon izveštaja u sredu da je pristup Tviteru bio ograničen u Turskoj, neki korisnici su se za pomoć obratili izvršnom direktoru kompanije Ilonu Masku.
 
U tvitu u sredu Mask je rekao da mu je turska vlada saopštila da će blokada platforme biti ukinuta, navodi CNN.
 
Turci su se najviše oglašavali na Tviteru nakon zemljotresa kako bi objavljivali informacije o svojim voljenima do kojih ne mogu da dođu, izveštaje o srušenim zgradama u toj oblasti i koordinaciji za pomoć, prenosi Rojters.
  • Realista

    09.02.2023 07:49
    Aha, sad je ok?
    Sad je: "daj šta daš"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).