NASA i Roskosmos utvrđuju uzrok curenja na svemirskom brodu

NASA je saopštila je da pomaže ruskoj svemirskoj agenciji Roskosmos u utvrđivanju uzroka curenja rashladne tečnosti u svemirskom brodu Progres MS-21 za snadbevanje Međunarodne svemirske stanice.
"Specijalisti NASA pomažu ruskim kolegama u rešavanju problema curenja tečnosti za hlađenje na Progresu 82", navela je NASA u saopštenju koje je objavila na svom sajtu. 
Kako je dodala, zvaničnici prate sve sisteme Međunarodne svemirske stanice, prenosi Tas. 
Roskosmos je ranije saopštio da je zabeležen pad pritiska u brodu za snabdevanje Progres MS-21, za koji se očekuje da će biti isključen 18. februara.
 
Posada Međunarodne svemirske stanice nije u opasnosti. 
 
Roskosmos je naveo da je svemirski teretnjak izolovan od Međunarodne svemirske stanice, a da se uzroci pada pritiska ispituju.
 
Kosmički teretnjak Progres MS-21 lansiran je iz svemirskog centra Bajkonur u Kazahstanu 26. oktobra, a dva dana kasnije pristao je na istraživački modul Poisk ISS. Letelica je na Međunarodnu svemirsku stanicu isporučila teret težak više od 2.500 kilograma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija