VIDEO: Predstavljena "Podmornica-ajkula", sa snagom glisera izgleda kao luksuzni kruzer

Javnosti je predstavljena "Podmornica-ajkula" koja sa snagom glisera izgleda kao luksuzni kruzer.

Dizajneri su je nazvali "Jet Shark", može da "pliva" i na vodi i pod vodom neverovatnom brzinom jer ima veoma jak "V8" motor. Na talasima ova podmornica dostiže brzinu od 80 kilometara na sat.

Rob Ines i Dan Pjače konstruisali su podmornicu za adrenalinske avanture, u njoj se, pored pilota, mogu smestiti tri putnika, a kabina je prostrana i klimatizovana sa udobnim kožnim sedištima.

Podmornica-ajkula može da zaroni do dva metra, vrti se po talasima, čak i da se nagne na sve četiri strane, a nenadmašna je i za mirnu plovidbu. Sve to zahvaljujući motoru "Kodiak Marine V-8", koji je sličan motoru "Chevy Corvetta".
 
"Jet Shark" ima dva mala peraja na sredini i dva na zadnjem delu plovila, pa se stiče utisak da klizi kroz vodu.
 
 
Kompanija će tokom godine početi da prima porudžbine jer je sve spremno za proizvodnju ove neobične podmornice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.