Odlazak u istoriju: Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone

Prvi put u skoro 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia menja svoj čuveni logo.
Odlazak u istoriju: Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone
Foto: Pixabay
Nedelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija nije predstavila samo novi logo, već i strategiju.
"Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom", rekao je izvršni direktor Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.
Nakon što je 2020. preuzeo, tada kompaniju u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark kaže da druga počinje.
 
Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus je sada prodaja opreme drugim preduzećima.
 
"Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21 odsto, što je trenutno oko osam odsto naše prodaje, otprilike dve milijarde evra. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke", rekao je on.
 
Vodeće tehnološke kompanije udružuju se inače sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.
  • Lanmi

    27.02.2023 13:06
    Za kolekcionara
    Da bi nesto vredelo kao kolekcionarski priemrak mora da bude izuzetno ocuvano, plus sa komplet originalnom kutijom, papirima, opremom itd... Niko nece od ovih nasih izmucenih rabljenih ciglica mnogo zaraditi hahaha
  • ST

    27.02.2023 10:14
    To vise nije NOKIA,kinezi kupili odavno.
  • Goran Švajcarska

    27.02.2023 09:44
    Zato je u Švajcarskoj
    ispravna nokia 8210 on 1G model ona mala zvanično se proizvodila od 2002 e do 2005 e poslednji primerak je prestao da se proizvodi sa dobrom baterijom i punjačem već 500 franaka u oglasima.

    Čuvajte stare i ispravne nokia telefone sa punjačem i dobrom baterijom za par godina vredeće pravo malo bogatstvo.

    Ne bacajte ih i ne otuđujte ih ni u ludilu.

    Neka ih.To je kao vino.Što više stare sve više dobijaju na vrednosti.

    Kupujte ih i u čuvajte i nađite nekoga da Vam postavi oglase u Švici i Nemačkoj 10 takvih da prodate mesečno po 500 eura svaki to je 5000 eura samo na starim ispravnim nokia telefonima nemate potrebe ništa raditi u Srbiji u narednih godinu ili dve dana.

    Kolekcionari ih kupuju i potražnja raste kvadratnom progresijom svakog dana.Govorim za one 100% ispravne.One sa manom teško ćete prodati.

    Jer ljudi u Evropi imaju para i žele da plate za sada već antikvitet naročito nakon ove vesti je zasigurno da će im cene vrlo brzo otići nebu pod oblake.

    Samo u Srbiji stare ispravne nokie od pre 20 godina se prodaju za 5 eura i nigde drugde u Evropi.

    Niko takve ispravne stare nokie u Evropi ne prodaje ispod 200,300 eura komad.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija