Youtube uvodi reklame od 30 sekundi koje neće moći da se prekinu

Iz YouTubea su najavili da će uskoro uvesti novu vrstu reklama na svoju platformu.
Youtube uvodi reklame od 30 sekundi koje neće moći da se prekinu
Foto: Pixabay
Biće to poluminutne reklame bez mogućnosti prekidanja. Ta vrsta reklama će za sada biti nametnuta samo u Youtube aplikaciji za TV.
Takođe je otkriveno da YouTube eksperimentiše i s uvođenjem reklama koje bi se pojavile prilikom pauziranja video sadržaja. Za sada nije poznato da li će to biti "tihe" reklame ili će se za tišinu u pauzi morati da se isključi i zvuk.
Što se tiče zaobilaznih rešenja za blokiranje reklama, u YouTubeu istražuju kako da blokiraju to blokiranje. Preciznije rečeno, u budućnosti bi YouTube mogao da blokira reprodukciju sadržaja na svojoj platformi ako detektuje da gledaoci koriste alate za blokiranje reklama.
  • Zebra

    21.05.2023 15:11
    Sve više servisa će se plaćati kako vreme prolazi. Sad već imaju kritičnu masu da ne YT od pretplata već u debelom plusu. Sad će ili naterati ljude da predju na premium, ili oterati, ili će zaradjivati od reklama. Ove od 30sec će biti još skuplje. Ali da se razumemo, u Americi gledati YT bez pretplate je zlo! Više reklama nego videa.
  • LMN

    21.05.2023 13:23
    Sve je ovo iz komentara tačno zasad, SmartTube na TV-u, Vanced il Revanced na mobu, AdBlock na kompu, samo što ni alavi YT ne spava, i rade na tome da zabrane Adblock za isti. Pisao Svet Kompjutera o tome
    https://www.sk.rs/clanak/3838/youtube-testira-zabranu-ad-blockera

    Sigurno je da će krenuti u skorije u frontalni rat na sve načine da nam uvale reklame, ali verujem i u provemerni odgovor zajednice.
  • Mirko

    21.05.2023 13:05
    Najbolje resenje je - NEGLEDATI youtube.
    Treba traziti alternativu a samo mir nema alternativu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija