VIDEO NASA: Ne, nema dokaza da su vanzemaljci povezani sa NLO pojavama

Američka agencija NASA održala je prvi javni skup na temu neidentifikovanih letećih objekata (NLO).
VIDEO NASA: Ne, nema dokaza da su vanzemaljci povezani sa NLO pojavama
Foto: Beta/AP
To je učinjeno godinu dana pošto je NASA pokrenula studiju o neobjašnjivim susretima sa njima, i iznela tvrdnju da ništa ne skriva i da "apsolutno ne postoje uverljivi dokazi da vanzemaljski život ima veze" sa NLO-ima.
Američka svemirska agencija prenosila je četvoročasovno saslušanje na kojem je učestvovao nezavisni panel stručnjaka koji su obećali da će biti otvoreni.
Tim uključuje 16 naučnika i drugih stručnjaka koje je odabrala NASA, uključujući penzionisanog astronauta Skota Kelija, prvog Amerikanca koji je proveo skoro godinu dana u svemiru.
 
"Želeo bih da ovo naglasim ponosno i glasno: Apsolutno ne postoje uverljivi dokazi da vanzemaljski život ima veze s neidentifkovanim objektima", rekao je Den Evans iz NASA posle sastanka.
 
Ipak, kako ukazuje Asošijeted pres, stotine pitanja koja je postavila javnost bile su obojene skepsom i skrenula su u - teorije zavere.
 
NASA je pokrenula studiju da bi ispitala ono što naziva NAP (UAPS), to jest neobjašnjive anomalične pojave na nebu, u svemiru ili pod morem.
 
Optičke iluzije mogu da objasne nešto od toga, rekao je astronaut Keli, bivši vojni pilot, i prisetio se leta vojnog lovca tipa Tomket u oblasti Virdžija Biča od pre nekoliko godina tokom kog je radarista na zadnjem sedištu aviona stekao utisak da su proleteli pored NLO-a.
 
"Ispostavilo se da je to bio balon u obliku Barta Simpsona", rekao je Keli i dodao: "Prema mom iskustvu, senzori imaju iste probleme kao i ljudske oči."
Evans iz NASA je ukazao da je živi onlajn prenos sastanka doveo do značajnog "trolovanja", uz "onlajn zlostavljanje" nekoliko članova odbora-učesnika skupa, i da uznemiravanje odvlači pažnju od naučnog procesa i pojačava stigmu koja okružuje temu.
 
"Samo rigorozan pristup utemeljen na dokazima omogućuje odvajanje činjenica od fikcije", rekao je Evans.
 
 
U istraživanje nisu uključeni nikakvi tajni vojni podaci, poput bilo čega oko sumnjivih špijunskih balona iz Kine koji su ove godine primećeni kako lete iznad SAD.
 
Sastanak je održan u sedištu NASA u Vašingtonu, a javnost je učestvovala onlajn.
 
Završni izveštaj panela stručnjaka se očekuje do kraja jula.
  • Milan

    01.06.2023 21:46
    Amerikanci i istina
    Isto tako vam verujemo da vaša zemlja želi dobro Srbiji i verujemo.
    USA=LAŽ
  • Borat

    01.06.2023 19:04
    @Dragan
    Rusi nisu bili, Ameri jesu, za to postoje objektivni dokazi neki vidljivi i teleskopom sa zemlje.
    Idu uskoro opet.
  • Драган

    01.06.2023 09:00
    нема
    Нема ни доказа да сте икада били на Месецу са људском посадом. Па?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija