WhatsApp ubacuje deljenje ekrana u video pozivima

Još jedna nova WhatsApp funkcija stigla je u Google Play beta program koja donosi deljenje ekrana u video pozivima na Android uređajima.
WhatsApp ubacuje deljenje ekrana u video pozivima
Foto: Pixabay
Nova verzija aplikacije WhatsApp bi trebalo da bude dostupna većem broju korisnika u narednim nedeljama, i ona uvodi deljenje ekrana u video pozivima, piše "WABetaInfo".
Popularna funkcija dostupna na drugim platformama koje se uglavnom koriste za poslovne sastanke kao što su Zoom i Microsoft Teams, a ona prikazuje sadržaj ekrana korisnika onom ko je na drugom kraju video poziva.
WhatsApp sada želi da uvede ovu opciju, a ikonica će nalaziti na dnu video poziva uz postojeće opcije promene kamere i isključivanja zvuka. Dodirom na novi taster pre omogućavanja deljenja ekrana će se pojaviti prozor sa pitanjem da li želite da započnete proces deljenja ekrana.
 
Naravno, pitanje dolazi uz napomenu da će WhatsApp imati pristup svim lozinkama, fotografijama i ostalom sadržaju koji prikažete, što je interesantno, jer WhatsApp promoviše end-to-end enkripciju, koja podrazumeva da su podaci enkriptovani, i da im niko sem učesnika razgovora ne može pristupiti.
 
Ukoliko korisnici prihvate ovaj uslov korišćenja nove funkcije, moći će da dele svoj ekran u video pozivima.
 
Međutim, s obzirom na već postojeće kritike o lošoj zaštiti privatnosti u ovoj aplikaciji za komunikaciju, korisnici koji su zabrinuti za bezbednost svojih podataka bi trebalo bolje da razmisle o pokretanju nove funkcije. 
 
Treba napomenuti i da deljenje ekrana možda neće raditi na starijim Android modelima, kao i u većim grupnim video pozivima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).