VIDEO: Apple predstavio Vision Pro headset, koštaće 3.260 evra

Kompanija Apple je na WWDC događaju predstavila svoje novitete, a među njima najviše pažnje je privukao Apple Vision Pro headset.
Ovaj uređaj je istinski spoj realnog i digitalnog sveta, ali ujedno i najnovija inovacija od 2014. godine kada je predstavljen Apple Watch.
Dugoočekivan headset koji je Apple odlagao iz godine u godinu kako bi ga doveo do savršenstva, sada je zvanično predstavljen. 
Apple Vision Pro naziv je headseta kompanije Apple koji je sudeći po onome što se moglo videti trenutno najbolji uređaj takve vrste na tržištu.
 
Apple CEO Tim Kuk je kazao da je ovo prvi Apple proizvod kroz koji se gleda, ali i ne gleda, opisujući spoj realnog i digitalnog sveta. Upravo to i donosi Vision Pro, mogućnost korisniku da u realnom svetu kroz naočare, koje liče na skijašku masku, vide realnost, ali i uživaju u aplikacijama koje koriste.
 
Kada govorimo o aplikacijama uglavnom se govori o gledaju filmova, 3D sadržaja, fotografija, igranja PlayStation igara, a spoj realnosti i digitalnog daje mogućnost korisnicima da doživljaj Diznilenda osete u svom okruženju kod kuće ili da postanu Marvelov superheroj.
 
Apple Vision Pro omogućava korisniku da bira veličinu "ekrana" za gledanje sadržaja, bilo to filmovi, privatne fotografije i video materijal ili igranje igara.
 
Apple je na ovom proizvodu radio od 2016. godine.
 
Uređaj će se u prodaji naći početkom sledeće godine po ceni od 3.499 dolara (oko 3.260 evra).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija