Instagram i Facebook će vas upozoravati ako ih koristite do duboko u noć

Kompanija Meta u čijem su vlasništvu Instagram i Facebook, lansirala je dva nova alata za podsticanje korisnika da upravljaju svojim vremenom u aplikacijama.
Instagram i Facebook će vas upozoravati ako ih koristite do duboko u noć
Foto: Pixabay
"Ova ažuriranja su dizajnirana da pomognu tinejdžerima da osete kontrolu nad svojim onlajn iskustvima i da pomognu roditeljima da se osete osnaženim da podrže svoje tinejdžere", objasnila je Meta.
Prvi novi alat će obavestiti korisnike ako su proveli previše vremena na Facebooku.
"Kada tinejdžeri provedu 20 minuta na Facebooku, videće obaveštenje koje traži da se odmore od aplikacije i postave dnevno vremensko ograničenje", izvestila je Meta.
 
U međuvremenu, na Instagramu će dobiti "gurkanje" ako aplikacija otkrije da su noću skrolovali kroz Reels.
 
"Takođe istražujemo alat na Instagramu koji predlaže tinejdžerima da zatvore aplikaciju ako gledaju Reels noću", saopštila je Meta.
 
Nove funkcije dolaze ubrzo nakon lansiranja tihog načina rada na Instagramu, funkcije koja podstiče korisnike da postave granice sa svojim prijateljima i pratiocima.
 
Prvo ažuriranje će uzrokovati da korisnici dobiju obaveštenje ako su proveli duži vremenski period na Facebooku. Tihi način rada utišava notifikacije i šalje automatske odgovore na direktne poruke (DM).
 
Takođe dodaje novi status "u tišini" ispod imena Instagram profila, kao i malu ikonu polumeseca kako bi drugi mogli da je vide. Korisnici Instagrama mogu uključiti i isključiti tihi način rada u postavkama aplikacije i odabrati vremenski period da se automatski uključi.
 
Korisnici će takođe videti upit da li žele da uključe nečujni način rada nakon što provedu nekoliko minuta na Instagramu kasno noću. Tihi način rada je već dostupan korisnicima u Velikoj Britaniji, SAD-u, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, ali će sada biti uveden na globalnom nivou.
  • Jarvis

    28.06.2023 16:59
    Vlasnici ovih medija toliko su bogati da žele zaustaviti priliv novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija