VIDEO: San Francisko dozvolio više robotaksija na ulicama, dan posle oni izazvali kolaps

Prometna zona u San Francisku u kojoj se nalaze barovi i restorani je u kolapsu zbog neispravnih Kruz taksi vozila bez vozača, samo dan nakon što je odobrena njihova veća upotreba u gradu.
VIDEO: San Francisko dozvolio više robotaksija na ulicama, dan posle oni izazvali kolaps
Foto: Beta/AP
Kruz, u vlasništvu Dženeral motorsa i Vejmo, koji su započeli projekat na Guglu, sada mogu putnicima da naplaćuju vožnju u San Francisku danonoćno, preneo je britanski list "Tajms".
Lokalni zvaničnici su se usprotivili ekspanziji vozila bez vozača iz bezbednosnih razloga, ukazujući na niz incidenata u kojima su se ponašali nemarno. Takozvana robotaksi vozila blokirala su saobraćaj, uključujući i vozila Hitne pomoći u gradu, što je dovelo do pojave dugih redova. 
Čak deset Kruzovih automobila bez vozača prestalo je da radi u petak uveče u prometnom naselju Nord Bič, a očevici su naveli da se čekalo 15 minuta pre nego što su se ponovo pokrenuli.
 
Kalifornijska komisija za javna preduzeća dala je odobrenje vozilima koja pružaju non-stop uslugu vožnje prethodnog dana. 
 
"Aktivno istražujemo i radimo na rešenjima kako bismo sprečili da se ovo ponovi i izvinjavamo se onima koji su bili pogođeni", istaknuto je iz Kruza.
 
 
Kruz i Vejmo su potrošili milijarde dolara na tehnologiju vozila bez vozača. Oni planiraju da prošire svoje usluge na druge gradove i tvrde da su njihova vozila bezbednija, pouzdanija i jeftinija od taksi usluga koje se oslanjaju na ljude vozače.
 
 
Kritičari su, međutim, optužili tehnološke kompanije da koriste San Francisko kao centar za testiranje, dovodeći njegove stanovnike u opasnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija