Youtube rešio da vas natera da isključite bloker reklama: Testira upozorenje sa tajmerom

Kao deo kampanje za prelazak na pretplatnički Premium nalog, Youtube nastavlja borbu protiv blokiranja reklama.
Youtube rešio da vas natera da isključite bloker reklama: Testira upozorenje sa tajmerom
Foto: Pixabay
Naime, servis testira novi iskačući prozor kao vid antiblokera oglasa sa tajmerom od 30 do 60 sekundi koji odbrojava vreme do prikazivanja nove reklame ukoliko se korisnik ne pridržava pravila. Odnosno, zaustavlja reprodukciju video snimka dok korisnik ne isključi bloker reklama ili se ne pretplati na Premium nalog, piše AndroidAuthority.
To znači da će vam Youtube dati najviše 60 sekundi da se pridržavate pravila, pre nego što vam jednostavno prikaže novu reklamu. Naravno, ukoliko ste među onima koji su imali lošu sreću da budu izabrani za eksperiment, koji u različitim oblicima iskačućih prozora traje još od maja ove godine.
Isto kao i u julu, ali i u maju, Youtube iskačući prozor koji se sada pojavljuje nekim korisnicima sadrži tri glavne tačke obaveštenja i upozorenja.
 
Jedna od njih sada saopštava da je uključen blokator reklama, te da će platforma onemogućiti reprodukciju video zapisa ukoliko bloker ne isključite, isto kao i prethodnog meseca. Druga tačka treba da opravda potez - ističe da reklame omogućavaju da ovaj servis bude besplatno dostupan milijardama korisnika. Youtube iskačući prozor u trećoj tački, obaveštava da reklame ipak možete da onemogućite, ali samo ukoliko se pretplatite na Premium nalog, što će kreatorima sadržaja nastaviti da obezbeđuje zaradu.
 
Naravno, na dnu prozora ponuđeni su dugmići sa dve opcije - "Dozvoli Youtube reklame" ili "Probaj Youtube Premium". Dakle, skoro isto kao i u prethodna dva puta, s tom razlikom da se sada u gornjem desnom uglu nalazi i pomenuti tajmer.
 
Očito da platforma i dalje nije sigurna kako da implementira zabranu i pronalazi način za, iz njenog ugla, najbolju opciju kako da se bori protiv blokiranja reklama. Iz kapitalističkog ugla, potez deluje sasvim razumljivo, međutim, iz ugla korisnika on samo još više budi njihov gnev.
 
Ovo posebno dolazi do izražaja kada u obzir uzmemo da dok Youtube paralelno vodi kampanju za prelazak na Premium, na običnim, odnosno besplatnim nalozima prikazuje sve više reklama po video snimku.
  • --

    16.08.2023 10:35
    Vanced
    Samo YT Vanced
  • Realista

    16.08.2023 10:32
    open source
    Biće potrebno najviše mesec dana da se pojavi besplatan adblocker koji će potpuno da prevaziđe ovu novu YT glupost.
  • blockchain

    16.08.2023 10:20
    evo resenja
    instaliranjem odredjenig brauzera, koji ima stilizovanu ikonicu lava, necete imati reklame uopste na sajtovima koje posecujete, a na youtube kao da ste u primijum nalogu.


    istrazite koji je, instalirajte ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija