Ukida se mogućnost dopisivanja s prijateljima s Facebooka na Instagramu

Meta će u narednim danima ukinuti funkciju koja je dosad omogućavala korisnicima da se sa svojim prijateljima s društvene mreže Facebook dopisuju na Instagramu.
Ukida se mogućnost dopisivanja s prijateljima s Facebooka na Instagramu
Foto: Pixabay
Kompanija je uvela ovu mogućnost 2020. godine, a sada će bez navedenog razloga "ugasiti" cross-platform integraciju. Ova odluka bi mogla biti potez kojim žele da izbegnu regulatorne posledice u Evropskoj uniji.
 
Cross-platform integracija je najavljena 2019. godine i zaživela je 2020. i tako izbrisala granice između dve najpopularnije usluge kompanije Meta. 
Međutim, Messenger i Instagram se sada ponovo odvajaju, što zači da neće biti moguće započeti novi chat ili poziv s prijateljima s Facebooka preko Instagrama.
 
Oni koji imaju postojeće razgovore s Facebook profilima na Instagramu moći će da ih zadrže, ali samo u read-only verziji.
Pored toga, korisnici Facebooka više neće moći da vide status vaše aktivnosti, kao ni izveštaj o pročitanoj poruci.
 
Konačno, svi postojeći chatovi s Facebook profilima neće se premestiti u inbox ni na jednoj platformi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija