Hakeri ove godine ukrali dve milijarde dolara u kriptovalutama, najuspešniji oni iz Severne Koreje

Hakeri širom sveta su i ove godine ukrali milijarde dolara u kriptovalutama, ali ova svota je manja nego prošle godine, objavile su firme koje se specijalizuju za sajber bezbednost.
Hakeri ove godine ukrali dve milijarde dolara u kriptovalutama, najuspešniji oni iz Severne Koreje
Foto: Pixabay
Kompanija "De.Fi" smatra da su hakeri u 2023. godini prisvojili dve milijarde dolara u kriptovalutama što, prema njenom izveštaju, "naglašava stalne ranjivosti i izazove unutar Difaj ekosistema", prenosi portal TechCrunch.
Blokčejn kompanija TRM Labs je ranije u decembru procenila da su hakeri ove godine ukrali kriptovalute u vrednosti 1,7 milijardi dolara.
Ovaj rezultat je bolji nego u 2022. godini godini kada su prema podacima kompanije "Chainalysis" hakeri otuđili rekordnih 3,8 milijardi dolara u kriptovalutama.
 
Hakeri iz Severne Koreje poznati kao Lazarus group su prošle godine bili "najuspešniji" i ukrali kriptovalute za 1,7 milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija