Youtube vam je usporen u poslednje vreme? Evo o čemu se radi

Mnogi korisnici poslednjih nedelja se žale kako im je usporen rad Youtube-a i da se snimci sporo učitavaju iako nemaju problema s internetom.
Youtube vam je usporen u poslednje vreme? Evo o čemu se radi
Foto: Pixabay
Mnogi su u komentarima napisali kako su primetili da im je Youtube usporen ako koriste ad blockere i savetovali drugima da ih onemoguće. 
Veliki broj ljudi je za problem sa ad blockerima okrivio Google, međutim, ispostavilo se kako je problem uzrokovao AdBlock, odnosno najnovije ažuriranje za Adblock Plus, tačnije verzija 5.17.0. 
Adblock Plus developeri su ukazali na problem kao regresiju performansi na svom GitLab repozitorijumu, a korisnicima koji primiete probleme s Adblock i Adblock Plus servisima na Youtubeu i drugim platformama preporučuje se da ažuriraju svoje ekstenzije. 
 
Podsetimo, u novembru prošle godine širile su se teorije da Google namerno usporava Youtube na Mozilla Firefoxu, dok na Chromeu radi bez problema. Iz Googlea su te glasine demantovali i krivicu prebacili na instalirane blokatore oglasa. 
  • Joca

    21.01.2024 08:32
    AdBlock pristojno radi, ali više ne može da se nosi sa YT-om. Za YT koristite ublock origin na PC-u, a za Android IgeBlock ili sličan klon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija