Florida korak bliže zabrani društvenih mreža mlađima od 17 godina

Predstavnički dom američke savezne države Floride odobrio je zakon kojim se zabranjuje deci mlađoj od 17 godina pristup društvenim mrežama.
Florida korak bliže zabrani društvenih mreža mlađima od 17 godina
Foto: Pixabay
To je učinjeno nakon sličnih akcija u nekoliko američkih saveznih država, kako bi smanjili onlajn rizik za mlade tinejdžere.
 
Zakon je usvojen sa 106 glasova za i 13 protiv, a mera će zahtevati od društvenih mreža da uklone naloge svakoga mlađeg od 17 godina i tražiće se verifikacija za osobe od trećih lica da nadgledaju mlade, preneo je Rojters.
"Moramo da rešimo negativne efekte društvenih mreža i omogućimo dobar razvoj naše dece. Florida ima obavezujući interes da zaštiti našu decu, njihovo mentalno zdravlje i detinjstvo", rekao je predsednik Doma Pol Rener.
Zakon će takođe zahtevati od kompanija da trajno obrišu lične podatke sakupljene od ugašenih naloga, tako da roditelji mogu eventualno da podnesu civilne tužbe ukoliko ima potrebe.
 
Predlog zakona sada ide na glasanje u Senat Floride koji, kao i Predstavnički dom, kontrolišu republikanci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.