Fejsbuk i Instagram uvode označavanje sadržaja koji je napravila veštačka inteligencija

Kompanija "Meta" saopštila je da će na svojim društvenim mrežama uvesti tehnologiju koja može da otkrije i označi slike generisane veštačkom inteligencijom (AI).
Fejsbuk i Instagram uvode označavanje sadržaja koji je napravila veštačka inteligencija
Foto: Pixabay
Kako se navodi, oznake će se pojaviti na slikama objavljenim na Fejsbuku, Instagramu i društvenoj mreži Treds, prenosi BBC.
 
Iz kompanije su naveli da se nadaju da će nova tehnologija pomoći u borbi protiv lažnog sadržaja na društvenim mrežama.
Predsednik sektora za globalna pitanja u "Meti" Nik Keleg istakao je da kompanija želi da proširi upotrebu oznaka za AI sadržaj u narednih nekoliko meseci, ali je naveo da tehnologija "još nije dovoljno sazrela".
On je istakao da nova tehnologija neće raditi za audio i video, uprkos tome što upravo takav sadržaj najčešće služi za širenje lažnih informacija.
 
Umesto toga, "Meta" će tražiti od korisnika da označe svoje audio i video objave, a ukoliko to ne učine, "biće primenjene kazne", navode iz kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija