iPhone u jednoj zemlji košta čak 3.400 dolara

Apple uređaju često završavaju na naslovnim stranama zbog svojih visokih cena.
Kupci širom sveta uglavnom plaćaju između 800 i 1.600 dolara za iPhone 15, u zavisnosti od verzije, ali to nije ni blizu onome koliko košta u jednoj zemlji.
 
Reč je o Turskoj, gde iPhone 15 Pro Max košta neverovatnih 3.400 dolara, što je najskuplje na svetu.
Apple je nedavno objavio cene za svoje uređaje u Turskoj, zajedno sa predstavljanjem MacBook Air uređaja kog pokreće M3 čip.
 
Ova država je poznata po visokim taksama za mobilne telefone, a nakon poslednjeg povećanja cena, iPhone 15 Pro Max sa 1TB kapaciteta košta 3.400 dolara. U SAD, recimo, isti telefon košta 1.600 dolara, dok je u Brazilu, drugoj naskupljoj zemlji, 2.800 dolara.
Podatak koji sve ovo čini još apsurdnijim, jeste to što za previsoku cenu nije čak kriv ni Apple, već država - veliki nameti za prodaju telefona služe da dopune budžet Turske, pa što ih se više proda, to je zemlja bogatija.
  • mir, stabilnost

    11.03.2024 02:23
    vucic. za nasu decu!
    hahahaha, zbog galopirajuce inflacije kao u srbiji. minimalac je sa 200 dignut na 500usd i turska privreda vise nije konkurentna, a sve to jer se rezim nije znao nositi sa gospodarskom politikom. slicno je i u srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija