TikTok u Italiji kažnjen sa 10 miliona evra zbog slabe zaštite maloletnika

Italijansko regulatorno telo AGCM saopštilo je danas da je kaznilo kinesku platformu Tiktkok sa 10 miliona evra, zbog slabe i nedovoljne zaštite maloletnika od potencijano štetnih sadržaja.
TikTok u Italiji kažnjen sa 10 miliona evra zbog slabe zaštite maloletnika
Foto: Pixabay
Kontrola kompanije nad sadržajem koji kruži na platformi Tiktok je neadekvatna, navodi se u saopštenju regulatora, prenosi ANSA.
Kazna je izrečena protiv tri firme u vlasništvu kineske kompanije BajtDens, konkretno protiv predstavništva Tiktoka u Irskoj, Velikoj Britaniji i Italiji.
Regulator je prethodno u februaru naredio Tiktoku da ukloni video snimke "izazova" za mlade ljude koji može da ostavi trajne posledice.
 
AGCM je danas naveo da je na osnovu istrage moguće utvrditi odgovornost Tiktoka u širenju sadržaja koji bi mogao da ugrozi psihofizičku sigurnost korisnika, posebno maloletnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija