WhatsApp testira pretvaranje glasovnih poruka u tekst

Platforma za razmenu poruka WhatsApp u svoju beta verziju dodala je novu funkciju zahvaljujući kojoj će korisnici moći da konvertuju glasovne poruke u tekst.
WhatsApp testira pretvaranje glasovnih poruka u tekst
Foto: Pixabay
Za pokretanje ove funkcije neophodno je preuzimanje posebnog alata za prepoznavanje govora, veličine 150 megabajta, navodi se na sajtu WhatsAppa.
 
Ovu funkciju za sada mogu da preuzmu samo oni koji koriste operativni sistem Android.
Nije poznato kada će se nova funckija pojaviti u standardnoj verziji aplikacije.
Kompanija Meta je prethodno saopštila da razvija nove funkcije u aplikaciji WhatsApp, koje će omogućiti korisnicima da razmenjuju poruke sa korisnicima drugih aplikacija, kao što su Telegram ili Signal.
 
Osoba sa drugom aplikacijom, kao što je Signal, moći će da šalje poruke korisniku WhatsAppa čak iako nema sopstveni nalog na WhatsApp-u, navodi se na portalu Wabetainfo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija