Troje kosmonauta iz Međunarodne svemirske stanice se bezbedno vratilo na Zemlju

Ruska svemirska kapsula Sojuz MS-24 bezbedno je danas dovezla troje kosmonauta u Kazahstan na povratku iz misije u Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) u orbiti oko Zemlje.
Troje kosmonauta iz Međunarodne svemirske stanice se bezbedno vratilo na Zemlju
Foto: Pixabay
Sojuz s Rusom Olegom Novickim, Amerikankom Loral O'Hara i Marinom Vasilevskom iz Belorusije je usporen padobranom sleteo jugoistočno od grada Džezkazgana.
 
O’Hara je stigla u ISS 15. septembra 2023. godine i tamo bila 204 dana, saopštila je NASA. Novicki i Vasilevskaja poleteli su u svemir nedavno, 23. marta.
U ISS je sada posada od četvoro Amerikanaca i troje Rusa.
ISS koja je bila simbol međunarodne saradnje posle Hladnog rata, od početka invazije Rusije na Ukrajinu je jedna od poslednjih oblasti saradnje Rusije i Zapada.
 
Dok Moskva namerava da okonča tu saradnju, američka agencija za istraživanje svemira NASA i njeni partneri se nadaju da će ISS raditi do 2030. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija