Ponovo odloženo lansiranje ruske rakete u svemir

Prvo probno lansiranje teške rakete-nosača Angara-A5 sa kosmodroma Vostočni na ruskom Dalekom istoku danas je drugi put odloženo, javlja Tas.
Ponovo odloženo lansiranje ruske rakete u svemir
Foto: Beta/AP
U saopštenju objavljenom preko zvučnika na kosmodromu Vostočni rečeno je da je lansiranje zaustavljeno i da bi nadzornici trebalo da se pripreme za 24-časovni prekid.
 
Lansiranje teške rakete-nosača Angara-A5 sa kosmodroma Vostočni bilo je zakazano za 12 časova po moskovskom vremenu.
I juče je probno lansiranje automatski otkazano dva minuta pre lansiranja. Jučerašnji pokušaj lansiranja bio je neuspešan zbog kvara na sistemu za nadopunjavanje rezervoara oksidatora centralne jedinice.
 
Predviđeno je da se oko 12 minuta nakon poletanja raketni buster Orion sa nosivim teretom odvoji od rakete-nosača Angare i nastavi da ga isporučuje u naznačenu orbitu.
Infrastruktura za lansiranje raketa Angara na kosmodromu Vostočni je u izgradnji od 2018. godine.
 
Ranije su bile lansirane tri teške rakete Angara sa kosmodroma Pleseck, a od 2016. je sa kosmodroma Vostočni lansirano ukupno 16 raketa klase Sojuz-2.1a i Sojuz-2.1b.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija