Microsoft tvrdi da Windows 10 ne prikuplja podatke bez dozvole korisnika

Ranije prošle nedelje, pojavile su se informacije da Windows 10 učitava podatke iz istorije aktivnosti i prosleđuje ih Microsoftu, čak i kada je ta opcija isključena u podešavanjima.
Microsoft tvrdi da Windows 10 ne prikuplja podatke bez dozvole korisnika
Foto: Pixabay
Vest je, naravno, unela nemir i zabrinutost za privatnost podataka u zajednicu korisnika Windowsa, ali Microsoft objašnjava da nema potrebe za panikom jer ne postoji povreda privatnosti. 
 
Ta kompanija navodi da Activity History sekcija u Microsoft Account Privacy Dashboard-u grupiše podatke iz svih Microsoftovih aplikacija i servisa, a ne samo iz Windowsa 10. 
 
S druge strane, istorija aktivnosti za Windows 10 se odnosi samo na računar koji se koristi. Drugim rečima, čak i kada isključite funkciju na Windowsu 10, Activity History sekcija na Microsoft Accountu će nastaviti da prikuplja informacije zato što ima mnogo više izvora. 
 
Microsoft tvrdi da Windows 10 ne prikuplja podatke bez korisnikove dozvole, a Activity History opcije u Settings aplikaciji nisu ignorisane.
  • A

    17.12.2018 17:16
    Lažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija