WhatsApp testira identifikaciju otiskom prsta za mobilne s Androidom

Aplikacija WhatsApp za pokretanje ne zahteva unošenje šifre ili PIN-a, što znači da svako ima pristup vašem nalogu ukoliko je vaš smartphone otključan. No, to će se uskoro promeniti.
WhatsApp testira identifikaciju otiskom prsta za mobilne s Androidom
Foto: Pixabay
WhatsApp trenutno testira sistem identifikacije otiskom prsta za verziju namenjenu uređajima koji koriste operativni sistem Android. Kada ova opcija bude dostupna korisnicima, zahtevaće otisak prsta da biste pokrenuli, odnosno otvorili notifikaciju. Alternativa otisku prsta je unošenje PIN-a. U ovom slučaju će sadržaj vaših poruka i kontakti ostati sakriveni iza biometrijskog zida.
 
Nova opcija će biti dostupna na uređajima koji koriste operativni sistem Android Marshmallow i novije sisteme. Funkcija je još uvek u alfa fazi razvoja i biće potrebno još nekoliko meseci dok ne bude dostupna korisnicima.
 
Neki smartphone telefoni već nude opciju "sakrivanja" aplikacije iza otiska prsta, a među njima su uređaji kompanija OnePlus, Samsung i Xiaomi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija