Fejsbuk ulaže 300 miliona dolara u novinarstvo

Uprava društvene mreže Fejsbuk saopštila je danas da će uložiti 300 miliona dolara naredne tri godine u razne projekte povezane s novinarstvom, kako bi se poboljšalo informisanje na lokalnom nivou, koje je posebno pogođeno digitalnom revolucijom.
Fejsbuk ulaže 300 miliona dolara u novinarstvo
Foto: Pixabay
"Nastavićemo borbu protiv lažnih vesti (fake news), dezinformacija i informacija lošeg kvaliteta. Želimo da pomognemo i lokalnim medijima", izjavio je Kempbel Braun, potpredsednik Fejsbuka zadužen za partnerstvo s medijima.
 
Ta društvena mreža je u januaru 2017. pokrenula novinarski projekat Facebook Journalism Project, u cilju jačanja veza s medijima. Glavna zamisao bila je da se medijima ponude rešenja kako da poboljašaju prihode prisustvom na Fejsbuku i da se poboljšala razmena informacija.
 
Pretaživač Gugl je u martu 2018. godine takođe najavio 300 miliona dolara investicija u seriju projekata u borbi protiv lažnih vesti, u cilju podrške medijima koji su smatraju pouzdanim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija