Fejsbuk ugasio stotine stranica povezanih s Rusijom

Fejsbuk je danas saopštio da je obrisao stotine stranica, grupa i naloga povezanih s Rusijom za koje tvrdi da su bili deo dve velike operacije dezinformisanja, u najnovijem talasu borbe s lažnim vestima.
Fejsbuk ugasio stotine stranica povezanih s Rusijom
Foto: Pixabay
Saopšteno je da su mere preduzete pošto su otkrivene "dve mreže koje su delovale na koordinisan način" na Fejsbuku i Instagramu.
 
Načelnik odseka sajberbezbednosti u Fejsbuku, Natanijel Glajher, naveo je u blogu da je jedna mreža delovala u zemljama centralne i istočne Evrope dok se druga fokusirala na Ukrajinu.
 
Ljudi koji su vodili naloge su se predstavljali kao nezavisni izvori informacija i ostavljali poruke na temu anti-NATO osećanja i protestnih pokreta.
 
Glajher je naveo da je jedna mreža od 364 stranice i naloga bila povezana sa zaposlenima medijskog servisa Sputnjik. Sputnjik nije komentarisao navode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija