Japan ima najbolju, Alžir najlošiju sajber bezbednost

​Alžir je zemlja s najlošijom sajber sigurnošću, a slede je Indonezija i Vijetnam, pokazuje poslednje istraživanje britanske kompanije Comparitech.
Japan ima najbolju, Alžir najlošiju sajber bezbednost
Foto: Pixabay
Portal Quartz India objavio je rezultate istraživanja kojim je obuhvaćeno 60 zemalja sveta.
 
Rezultati pokazuju kako deset zemalja s najlošijom sajber bezbednošću čine Alžir, Indonezija, Vijetnam, Tanzanija, Uzbekistan, Bangladeš, Pakistan, Belorusija, Iran i Ukrajina.
 
Pet zemalja koje su najviše pogođene štetnim softverima (malware) na mobilnim telefonima su Bangladeš, Nigerija, Iran, Tanzanija i Kina.
 
Štetnim softverima na računarima najviše su pogođeni Alžir, Belorusija, Ukrajina, Azerbejdžan i Indonezija.
 
Pet zemalja s najboljom sajber bezbednošću su Japan, Francuska, Kanada, Danska i Sjedinjene Američke Države (SAD).
 
Kriterijumi na osnovu kojih je rađena studija su priprema na sajber napade, procenat uređaja zaraženih štetnim softverima, broj napada zaraženim softverom kada je reč o finansijama, te zakonodavstvo kad je reč o sajber sigurnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija