Osnivač WhatsApp-a: Izbrišite Fejsbuk

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.
Osnivač WhatsApp-a: Izbrišite Fejsbuk
Foto: Pixabay
On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Fejsbuk i druge tehnološke gigante poput Gugla (Google), jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San.
 
Ekton je 2014. godine prodao Fejsbuku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.
 
Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Fejsbuka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod.
 
Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Fejsbuka - to je uradio preko Tvitera, gde je napisao "Vreme je #izbrišitefacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija