Otkriveni neki detalji o Play Station 5

Nova generacija Play Stationa uskoro stiže na tržište, a glavni arhitekta predstojeće konzole Mark Kerni otkrio je nekoliko detalja o specifikacijama novog modela gejmerskog uređaja.
Otkriveni neki detalji o Play Station 5
Foto: Pixabay
Prema Karnijevim rečima, konzola neslužbenog naziva Play Station 5 će uključivati i high-spec solid state pogon i GPU koji može da podrži praćenje tragova svetlosnih zraka.
 
On je takođe otkrio da konzola definitivno neće biti predstavljena 2019. godine, jer je, kako kaže, ovo prava mašina nove generacije, a ne nadogradnja na PS prethodnike.
 
Kao što mnogi očekuju, konzola PS 5 će podržavati i 8K displeje. Velika verovatnoća je i da će PS 5 ponuditi bolje iskustvo virtuelne stvarnosti.
 
Keri je takođe potvrdio da će konzola i dalje prihvatati fizičke medije, odnosno CD-ove, umesto podržavanja samo forme za preuzimanje ili striming. To znači da će konzola biti kompatibilna i s PS4 igrama.
 
Prema najavama glavnog arhitekte, PS 5 će korisnicima doneti i novo audio iskustvo.
 
Među objavljenim detaljima je i popis novih naslova koji će biti dostupni uz novu Sonyjevu konzolu. Prema navodima, prve igre koje će izaći uz PS 5 su Gran Turismo 7 s VR podrškom, PUBG 4K remaster, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima Remaster, Battlefield Bad Company 3, Harry Potter i novi Vikings Assassin's Creed.
 
Informacije o izgledu konzole još nisu poznate, a detalji se mogu očekivati do kraja ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija