Hakeri ukrali bitkoine vredne 41 milion dolara

Hakeri su ukrali bitkoine u vrednosti od 41 milion dolara sa berze "Binance", jedne od najvećih berzi za kriptovalute u svetu, saopštila je danas ta kompanija.
Hakeri ukrali bitkoine vredne 41 milion dolara
Foto: Pixabay
To je, ocenjuje Rojters, poslednja u nizu krađa sa kriptoberzi širom sveta. Hakeri su ukrali 7.000 bitkoina koristeći različite tehnike, "uključujući krađu identiteta, viruse i druge napade", navodi se u postu objavljenom na internet stranici te berze.
 
U postu se dodaje i da korisnički fondovi neće biti pogođeni ovim napadom, jer će kompanija iskoristiti svoj fond bezbednih aktiva kako bi korisnicima pokrila gubitke.
 
Vest o hakovanju prozrokovala je da cena bitkoina padne za čak 4,2 odsto na ranom azijskom trgovanju, ali je ipak nešto kasnije uspela da povrati deo gubitaka.
 
Prošle godine je ukradeno 950 miliona dolara kriptovaluta sa kriptoberzi, što je skoro za 260 odsto više u odnosu na godinu dana ranije, pokazalo je istraživanje američke kompanije za sajber bezbednost "CiptherTrace". 
 
Čak 58 odsto krađi je prošle godine izvedeno na berzama u Japanu i Južnoj Koreji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija