Instagram radi na novim pravilima za zabranu naloga

Manje od nedelju dana nakon zabrane Aleksa Džounsa i drugih ekstremista krajnje desnice, Instagram je otkrio da radi na novoj politici za uklanjanje naloga.
 Instagram radi na novim pravilima za zabranu naloga
Foto: Pixabay
Ove nove smernice, za koje je kompanija otkrila Engadget-u da će početi "uskoro" da se primenjuju, promeniće način na koji Instagram određuje kada bi nalog trebalo da bude uklonjen iz njegove aplikacije.
 
Trenutno se oslanja na politiku koja dozvoljava "određeni procenat" kršenja unutar vremenskog perioda pre nego što reše da nekoga zabrane, međutim u Instagramu tvrde da to može da stvori povoljnu situaciju za korisnike koji često objavljuju postove. Uglavnom, što je više postova na nalogu, to je dozvoljen veći broj prekršaja, što i jeste problematično.
 
Međutim, to će se promeniti. Svojom novom politikom, Instagram tvrdi, nalozi će biti uklonjeni nakon neobjavljenog broja prekršaja i neobjavljenog vremenskog perioda. Ta mera će biti ista za svakog korisnika, bez obzira na to koliko često objavljuju sadržaj na Instagramu. 
 
Kompanija je saopštila da ne želi da podeli tačan broj ukidanja koje će sprovesti, niti vremenski okvir u kom će to uraditi, jer želi da predupredi mogućnost iskorišćavanja prednosti sistema. Ipak, Instagram veruje da će njegov novi skup pravila omogućiti da doslednije sprovodi svoje smernice za zajednice.
 
U utorak, Instagram je takođe objavio da će uskoro omogućiti korisnicima da ulože žalbu na objave koje su skinute, direktno iz aplikacije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija