Kina počela čišćenje interneta, blokira još stranih medija

Kina je započela kampanju čišćenja interneta, objavili su državni mediji o novom talasu cenzure u sklopu kojeg je blokirano još stranih medija i korisničkih računa na društvenim mrežama.
Kina počela čišćenje interneta, blokira još stranih medija
Foto: Pixabay
Čišćenje su u maju započeli administracija za sajber prostor, ministarstvo za informacione tehnologije, kancelarija za javnu bezbednost i regulator tržišta, a trajaće do kraja godine.
 
Kampanjom će se izložiti i kazniti internetske stranice zbog "ilegalnih i kriminalnih aktivnosti", "neispunjavanja obaveza" poštovanja bezbednosnih mera ili krađe ličnih informacija. 
 
Kampanja je usledila nakon niza gašenja i blokiranja internet stranica i korisničkih profila na društvenim mrežama. Od prošlog vikenda nisu dostupni mediji poput "Vašinton posta i "Gardijana"  i time su se pridružili listi blokiranih stranica među kojima je i Rojters. 
 
Kineski finansijski medij Wallstreetcn.com u ponedeljak je objavio da je ugasio svoju internet stranicu i mobilnu aplikaciju na zahtev vlasti, ali nije otkriveno koja pravila je prekršio.
 
Gase se i profili na društvenim mrežama koji objavljuju politički osetljiv materijal ili finansijske vesti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).