Zemlje koje imaju najnepouzdanije internet-stranice

Tri odsto veb-stranica zavređuju poverenje ispod 30 odsto, utvrdila je globalna analiza 22,5 miliona internet-stranica digitalnih prodavnica.
Zemlje koje imaju najnepouzdanije internet-stranice
Foto: Pixabay
Utvrđeno je da 13 odsto analiziranih veb-sajtova zavređuje poverenje ispod 70 odsto.
 
Scamadviser.com je proveru izvršio svojim algoritmom koji koristi 40 nezavisnih izvora podataka.
 
Više od 2,5 miliona kupaca mesečno koristi Scamadviser.com kako bi proverili ispravnost veb-prodavnica. Proverava se IP adresa veb-servera, dostupnost kontakta na veb-sajtu, ocene korisnika za veb-lokaciju i ostalo.
 
Inače, Scamadviser.com upozorava potrošače ne samo na prevare s digitalnom kupovinom (veb-šopovi koji nikada ne isporučuju robu), nego i na fišing sajtove, zloglasne spamere i internet-prodavnice na kojima se prodaju lažni proizvodi.
 
Globalni prosek po zemljama je da od dva do tri odsto internet-stranica ima poverenje u onlajn prodavnice ispod 30 odsto, te od sedam do osam odsto ispod 70 odsto.
 
Osim nekoliko vrlo malih zemalja - Eritreja, Tuvalu, Benin, Svazi, Kina ima najnepouzdanije internet-stranice (12 odsto), a slede ih SAD s devet odsto.
 
Među većim zemljama, Grčka, Mađarska, Argentina i Danska su zemlje s najmanjim brojem internet-prevara. U takvim zemljama dubinski se proveravaju veb-sajtovi koji traže oznaku nacionalnog domena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija