VIDEO: Predstavljen Ajfon 11

Apple je predstavio svoj novi pametni telefon iPhone 11, opremljen duplom kamerom, velikom i super velikom, i novim čipom, na velikom godišnjem sajmu u svom sedištu u Kupertinu u Kaliforniji.
Novi čip A13 bionic treba da pruži tehničku prednost Apple u odnosu na njegove konkurente u trenutku kada iPhone gubi udeo u svetskom tržištu pametnih telefona gde se usporava prodaja.
 
Osnovni model novog iPhone-a će koštati 699 dolara.
 
Kompanija je juče otvorila svoj veliki godišnji sajam lansiranjem platforme video igara na pretplatu, Apple Arcade koja treba da počne 19. septembra i biće direktno integrisana u App store.
 
"Apple Arcade je jedino mesto gde imate pristup više od 100 ekskluzivnih i revolucionarnih igara osmišljenih za iPhone, iPad, Mac i Apple TV", rekla je En Tai, zadužena za marketing u App store.
 
 
Platforma će biti raspoloživa u više od 150 zemalja, za 4,99 dolara mesečno.
 
Kompanija je objavila da pokreće plarformu za video striming, konkurenciju Netflix-u, od 1. novembra po ceni od 4,99 dolara mesečno. Apple koji će imati ograničenu ponudu originalnih proizvoda na svom video strimingu uspeo je da lansira svoju platformu gotovo 15 dana pre drugog velikog rivala Netflixa, Disney+.
 
"Apple TV Plus" biće dostupan u stotinak zemalja od 1. novembra, a dodavaće nove originalne produkcije svakog meseca, obećao je generalni direktor Tim Kuk.
 
Sa cenom ispod pet dolara Apple je za dva dolara jeftiniji od pretplate za Disney+, i skoro upola jeftiniji od osnovne pretplate Netflix-a u Americi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija