Facebook uvodi Dark mode i druge promene

Facebook je ovih dana počeo da uvodi novi interfejs za svoju desktop verziju, koja korisnicima donosi mogućnost izbora klasičnog ili Dark mode režima prikaza.
Facebook uvodi Dark mode i druge promene
Foto: Pixabay
Prilikom logovanja na tu društvenu mrežu, nekim korisnicima na ekranu "iskače" pop-up prozor sa pitanjem da li žele da isprobaju novi dizajn Facebook-ovih stranica (Facebook Beta). Oni koji odgovore pozitivno, imaju priliku da pređu na dark mode, i otkriju njegove prednosti i mane. Izbor između svetlog i tamnog načina rada, takođe, može da se izvrši i u osnovnim postavkama naloga.
 
Osim izbora tamnog načina rada, Facebook Beta bi korisnicima trebalo da bude pregledniji i jednostavniji za upotrebu, budući da nudi veće fontove i pojednostavljenu navigaciju.
 
Još jedna od novina je i to što Facebook sada pamti gde ste se zaustavili tokom skrolovanja kroz News feed.
 
Iako je Facebook svoje beta verzije do sada ograničavao na određene zemlje (obično SAD), izgleda da ovoga puta u testiranje novog intrefejsa imaju priliku da se uključe korisnici iz celog sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).