Twitter uklanja neaktivne naloge

Twitter će u narednim danima početi da briše račune koji su neaktivni duže od šest meseci. Stoga, ukoliko želite zadržati svoj nalog, najbolje bi bilo da tvitate prije 11. decembra.
Twitter uklanja neaktivne naloge
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zbog toga, ukoliko želite da zadržite svoj nalog, najbolje bi bilo da tvitujete pre 11. decembra.
 
U toku velike akcije biće uklonjeni računi korisnika koji su prestali da objavljuju sadržaje na popularnoj mreži, što će uključiti i račune onih koji su umrli.
 
Ovo će biti prvi put da će Twitter ukloniti račune u tako velikom obimu. Iz mreže kažu kako je glavni razlog pokretanja ovakve akcije taj što korisnici koji se ne prijavljuju na svoj nalog nisu bili u mogućnosti da prihvate ažurirana pravila o privatnosti.
 
Portparolka Twittera takođe ističe da će poboljšati verodostojnost platforme uklanjanjem neispravnih računa koji pojedinim korisnicima mogu dati nepotreban osećaj važnosti. Ujedno će se osloboditi brojna korisnička imena koja će biti ponovo dostupna nakon 11. decembra.
 
Twitter će smatrati neaktivnim korisnikom svaku osobu koja se nije prijavila na mrežu barem jednom u proteklih šest meseci. Kako prenosi BBC, prva serija izbrisanih računa uključivaće one koji su registrovani izvan SAD-a.
 
U budućnosti će, dodaju iz Twittera, mnogo rigoroznije proveravati račune na kojima su ljudi prijavljeni, ali ne rade "ništa" na platformi.
 
Detalji otkrivanja neaktivnih računa nisu poznati, osim kako Twitter koristi mnogo signala za utvrđivanje istinskih korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija