Google više neće biti automatski pretraživač na Androidu

Google više neće biti automatski podešen pretraživač na telefonima sa Android operativnim sistemom i biće ponuđeni alternativni pretraživači novim Android korisnicima u Evropskoj uniji.
Google više neće biti automatski pretraživač na Androidu
Foto: Pixabay
Nakon novčane kazne koju je Google dobio od Evropske komisije 2018. godine, ova kompanija je odlučila da ponudi alternative, tako da Android korisnici biraju pretraživač po svom izboru. To će biti moguće kroz novi ekran za odabir na svim Android telefonima koji su prvi put konfigurisani.
 
Postojaće tri alternative, u zavisnosti od zemlje u kojoj korisnik živi. Google je kreirao poseban aukcijski sistem da odabere opcije koje će biti ponuđene uz njegov pretraživač. U postupku aukcije postojala je minimalna početna cena u svakoj zemlji. Veliki pobednik bio je pretraživač DuckDuckGo, koji će biti ponuđen u svim zemljama EU.
 
DuckDuckGo ne traži lične podatke korisnika i ne koristi ih za pretragu, pa se smatra da mu je to prednost u odnosu na Google. Međutim, nedostaju mu neke opcije na koje su korisnici Google pretraživača već navikli, pa će ipak biti potrebno neko vreme kako bi mu se novi korisnici prilagodili.
  • Duck

    13.01.2020 09:37
    Gugl mi odavno izbačen
    Ih, odavno sam izbacio gugl potpuno i duck mi je pretraživač. Gugl je tu negde ako baš radim dodatnu pretragu al ne sećam se da sam ga zatrebao skoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija