Od sutra prestaje podrška za "Windows 7"

Korisnici računara koji imaju sistem "Windows 7" trebalo bi da instaliraju noviji sistem, kako bi izbegli eventualne hakerske upade pošto se završava podrška za ovaj softver.
Operativni sistem "Windows 7" od utorka više neće dobijati kritične dodatke, što znači da američki softverski gigant Majkrosoft neće popravljati bilo kakve nedostatke koji se pojave, zbog čega će računari biti podložni hakerskim upadima.
 
Prema podacima agencije "Netmarketšer" sa kraja prošle godine, "Windows 7" je i dalje je jedan od najpopularnijih operativnih sistema Majkrosofta.
 
Na prvom mestu je najnoviji sistem "Windows 10". Bezbednosne agencije upozoravaju korisnike da, ukoliko i dalje kod kuće imaju stari sistem sa tih računara ne unose osetljive podatke o bankarstvu, elektronskoj pošti i drugim uslugama.
 
Kompjuteri sa "Windows 7" operativnim sistemom i dalje će biti funkcionalni, ali ne i bezbedni. Kompanije koje nisu spremne za prelaz mogu da plaćaju Majkrosoftu produženu zaštitu do januara 2023. godine, mada će to biti prodavano od slučaja do slučaja i cena će po isteku godine rasti.
  • Komsija

    13.01.2020 21:26
    A sta cemo mi koji smo tu stanovali?
  • StAV

    13.01.2020 20:01
    Pitajmo Snoudena
    Win 7,10 ili 50, ko je interesantan njega ce spijunirati a obicna boranija ce uvek misliti da je bezbedonosno interesantna. Preko 90% verzija Linux-a su potpuno besplatni i gotovo bez virusa, brze i bolje rade od svakog Windows-a, ali zahtevaju i malo znanja na racunaru. Kako to objasniti naciji koja zivi za tabloide i rijalitije?!
  • -J-

    13.01.2020 20:00
    A ja još na XP ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija