Grindr i Twitter pod istragom zbog zloupotrebe ličnih podataka korisnika

Aplikacija za upoznavanje Grindr i Twitterova kompanija za oglašavanje optužene su da su nezakonito delile podatke svojih korisnika.
Ovo je otkriveno tokom opsežnog istraživanja Norveškog saveta za zaštitu potrošača, koji je hteo da se upozna s načinima na koje reklame dolaze do korisnika, piše BBC.
 
Osim ove dve kompanije, osumnjičene su još četiri reklamne kompanije, koje bi mogle da plate veliku novčanu kaznu, ako se ustanovi da su prekršile zakon Evropske unije.
 
U Grindr-u su izjavili da menjaju platformu za saglasnost korisnika, dok je Twitter privremeno zatvorio sporni profil.
 
"Trenutno istražujemo ovo pitanje kako bismo razumeli mehanizam Grindr-ove platforme za saglasnost. U međuvremenu smo onesposobili Grindr-ov račun MoPub", rekli su u Twitteru za BBC.
 
Grindr i njegovi partneri za reklamiranje optuženi su za razmenu informacija o lokaciji, godinama, polu i seksualnosti svojih korisnika, a iz ove kompanije saopštili su da su to učinili jer su "uvodili poboljšanu platformu za saglasnost korisnika".
 
Prema zakonu o zaštiti podataka, kompanije koje ilegalno dele podatke svojih korisnika moraju da plate novčanu kaznu u visini od četiri odsto njihove globalne zarade.
 
Reklamne kompanije sakupljaju informacije o zanimanjima, navikama i ponašanju korisnika svaki put kad oni koriste određenu aplikaciju. Ove informacije se nakon toga koriste kako bi se napravili opsežni profili ljudi koji će poslužiti za bolje targetiranje u reklamnom procesu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija