Jacenjuk traži punu borbenu gotovost

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk zatražio je od Ministarstva odbrane stavljanje vojske u stanje pune borbene gotovosti.
Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk zatražio je od Ministarstva odbrane stavljanje vojske u stanje pune borbene gotovosti.

Situacija u zoni konflikta u Donbasu zahteva od Ministarstva odbrane i Generalštaba uvođenje u stanje pune borbene gotovosti oružanih snaga Ukrajine, izjavio je Jacenjuk na savetovanju sa predstavnicima rukovodstava regiona Ukrajine.

Jacenjuk je naveo i da Državna služba za vanredne situacije treba da odradi posao na civilnoj zaštiti stanovništva, između ostalog, da opremi skloništa.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova i svih organa reda Ukrajine, Jacenjuk zahteva borbu sa terorizmom i praćenje svakog ko "ugrožava život Ukrajinaca i ukrajinske nezavisnosti".

  • Schamlov

    16.03.2015 18:10
    gorka istina
    Lepo ste vi to i opsirno opisali ,kako je Amerika u pravu,bez ulazenja u polemike kratko ....Amerika oce rat u Evropi,izgradnjom Beograda na vodi otvaraju se vrata islamu na Balkan i dalje na zapad i to isto po planu Amerike...eee sad ostaje pitanje ko je prodao Srbiju,ko je prodao Vojvodinu Sejkovima,jos se postavlja pitanje da li je Srpski biti takav izdajnik,nasih nam predaka...nijeeeee.
  • master

    16.03.2015 17:10
    sto pre tim bolje
    Spremite se na vreme,Putin jos nije zavrsio ono sto je naumio.Ovaj predah koristi u planiranju i posmatranju kako drugi disu,da zna kako da ih prevari.Nemci i Francuzi su mu dali zeleno svetlo,ne reagujuci odlucno i jedinstveno,sve sto se desava su politicke igre velikih sila.Putin je malo natrljao nos amerima uz pomoc EU,ali ce na kraju racun da plati ona.On sada zadovoljno trlja ruke i smeska se pametnom zapadu koji nije u stanju da mu se suprotstavi iz straha i zavisnosti koja bi uticala ne ekonomiju zemalja clanica EU,pa bi tamo doslo do nemira kada bi gradjani osetili tezi zivot.To odlicno zna administracija u Briselu i politicari EU(a i Putin),tako bi im bile uzdrmane fotelje,sto oni cuvaju kao oci u glavi.Otmica Krima je dozvoljena,sto je velika sramota,i to najvise EU,koja pripoveda drugima o ljudskim pravima,a gazi ih kada im gori pod nogama i zbog koristi.Gradjani Ukrajine ostavljeni su na cedilu,uprkos zelji i odluci vecine da se pridruzi EU,to je veoma mizerno od strane EU.Svi se plase rusa,pa ko su oni da drugima brane pravo na lepsi zivot,a gradjani to samo traze,nista drugo.USA je u pravu,i to ce se dokazati,mada i ona ima interes da se EU oslabi,ali EU je bez USA i NATO,nula i to velika nula.
  • Carls Tejlor

    16.03.2015 17:07
    Ujedinjeni protiv ruskog terorizma! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.