Libanci optužili pticu da je špijun Izraela

Lešinar iz izraelskog rezervata prirode uhvaćen je u južnom Libanu, a oni koji su ga uhvatili tvrde da je njegov zadatak bio špijunaža.
Ptica je primećena u libanskom gradu Bint Jbeil, nekoliko kilometara od rezervata koji se nalazi na Golanskoj visoravni.
 
Ljudi koji su zarobili lešinara, označenog sa P98, kažu da su na njemu primetili odašiljač, oznake na krilima i metalne prstenove sa oznakama Izraela.
 
"Izveštaji pokazuju da je ptica vezana konopcem. Zarobili su je lokalci koji misle da P98 špijunira za Izrael i to zbog odašiljača koji mu je prikačen za telo. U 21. veku očekujemo barem toliko razumevanja da životinje ne predstavljaju opasnost po ljude. Odašiljač je prikačen kako bismo znali gde se ptica nalazi. Apelujem na libanske vlasti da vrate lešinara rezervatu", saopštila je portparolka rezervata Tali Tenenbaum
 
Autor: Gardijan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet