Tuže školu za pilote Lufthanze

Porodice žrtava pada aviona kompanije Džermanvings u martu 2015. godine u Francuskoj, najavile su da će podneti tužbu protiv škole za pilote nemačke kompanije Lufthanza u SAD jer je obučila pilota koji je odgovoran za nesreću.
Piloti Lufthanze, koja je matično preduzeće Džermanvingsa, prolaze obuku u školi u Arizoni. Tu školu je pohađao i kopilot Andreas Lubic koji je izazvao pad aviona sa 150 putnika.
 
"Lubic je pohađao tu školu koju je prekinuo zbog psihijatrijskih problema. Nikada nije trebalo više da bude pilot", izjavio je advokat porodica žrtava Krištof Velens. Nemački mediji su preneli da će tužba biti podneta krajem meseca sudu u američkom gradu Feniksu.
 
Avion na relaciji Barselona - Diseldorf sa 150 putnika i članova posade srušio se u francuskim Alpima 24. marta prošle godine. Nesreću je namerno izazvao kopilot Andreas Lubic. Prema rezultatima istrage, Lubic je imao teške psihološke probleme.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet