Hakeri ukrali milione

Hakeri koji su verovatno ubacili zloćudni softver u kompjuterski sistem centralne banke Bangladeša, ukrali su sa računa, koji drži u Fed-u, 81 milion dolara.
Hakeri, koji su "bombardovali" njujorški ogranak Feda desetinama zahteva za transfer, pokušali su da ukradu još 850 miliona dolara, ali su bezbednosni sistemi banke i greške u kucanju kod nekih zahteva sprečili punu krađu. Novac koji je ukraden, prebačen je na Filipine. 
 
"Na račune na Filipinima je prebačeno 81 milion dolara iz Feda, dok je pokušaj podizanja 850 miliona dolara osujetio bezbednosni sistem", izjavio je zamenik guvernera centralne banke Bangladeša Raze Hasan, dodajući da su hakeri imali 35 neuspešnih pokušaja u prebacivanju sredstava. 
 
Hakerski napadi su se dogodili u petak kada je centralna banka Bangladeša zatvorena, dok njujorški ogranak Feda ne radi subotom i nedeljom. 
 
Fed je negirao da je bilo upada u njegove sisteme, napisavši 7. marta na svom nalogu na Tviteru da "nema dokaza o pokušaju upada u Fedove sisteme".
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet