Nema državljana Srbije među poginulima u padu aviona u Rusiji

Među poginulima u avionu "boing 737-800" loukost kompanije "Flajdubai" koji je prošle noći pao na jugu Rusije nema državljana Srbije, potvrđeno je u Ministrastvu spoljnih poslova.
Poginulo je 46 državljana Rusije i 16 iz drugih zemalja. 
 
Prema poslednjim izveštajima, načinjenim na osnovu ličnih podataka putnika, u letelici je bilo 16 stranih državljana, uključujući sedam ljudi iz Ukrajine, dvoje iz Španije i po jednu osobu sa Kipra, iz Uzbekistana, Kirgistana, Kolumbije i Sejšelskih ostrva, prenose ruske agencije.
 
Kako se navodi, avionom je upravljao je 38-godišnji kiparski pilot. TASS je naveo i da je kapetan imao 5.700 leta iza sebe i da je on lično doneo odluku da ponovo pokuša sletanje u uslovima slabe vidljivosti, a da to nije bilo odluka kontrole leta.
 
Agencija je prenela i pisanje Blumberga da "Flajdubai" ne smatra da je u pitanju bio teroristički čin, kao i da će preliminarni izveštaj biti objavljen za mesec dana.
 
Autor: Blic/foto:AP
  • Bokokan

    19.03.2016 16:41
    A takva je bila prilika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet