Grabar Kitarović: Odnosi sa Srbijom nisu napeti kako se čini

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Mostaru, posle kratkog susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da odnosi dve zemlje nisu tako napeti kao što se čine.
"Ne bih rekla da su napeti. Postoji retoričko sučeljavanje. Bitno je razumevanje i kako urediti zemlju da ona bude za većinski narod, ali i za manjine da se osećaju sigurno", rekla je hrvatska predsednica. Ona je navela da s premijerom Srbije nije razgovarala o Poglavlju 23 niti o bilo kom aspektu pregovora Srbije s EU.
 
"Uopšteno, bio je to prijateljski, državnički razgovor o međusobnoj odgovornosti za stabilnost naših država i za razvoj međudržavnih prijateljskih odnosa, kao i za stabilnost i sigurnost na širem području jugoistoka Evrope", rekla je hrvatska predsednica. Dodala je da je u poslednjih godinu dana bilo poteškoća koje treba premostiti.
 
"Imali smo izbore pa je retorika bila malo jača. Nadam se smirenju napetosti i da ćemo se zajedno suočiti sa bezbednosnim problemima", rekla je Grabar Kitarović. Prema njenim rečima, u odnosima u ovom delu jugoistočne Evrope u poslednjih 20 godina postignut je veliki napredak, ali je bilo i perioda kad se vraćalo unazad.
 
"Iznenađena sam i u Hrvatskoj podelom i ideologizacijom svakog aspekta života. Svi naši građani žele posao i platu. Moramo zadržati mlade ljude. Moguće je i videćete iskorake uskoro", rekla je ona.
 
Premijer Srbije i predsednica Hrvatske sastali su na marginama Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.
 
Autor: Beta/foto: Tviter (Kolinda Grabar Kitarović)
  • insajder

    12.04.2016 21:34
    fonogram
    razgovor je tekao ovako: kolindice, hvala ti sto si sprecila otvaranje poglavlja, i tako nismo stigli ni da ga procitamo a evo mi opravdanja zato necemo u uniju pre 2356. godine. aco, nemas problema a ti znas za dogovor - stepinac svetac, u jasenovcu ubijeno par tisuca ljudi, onaj komad baranje ide nama....jel bi mogel sredit nekak da nas todoric bude vas ministar trgovine i tako je kupio pola srbije vec? moze? ok onda, pamti pa vrati...kisi-kisi...e da...znas da je tadic isao redovno na brijune o nasem trosku...sad mozes ti, renovirali smo i okrecili sve ;) --sta? mislite da je ovo njuz net? hmmmm...razmislite malo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet