Papa obišao izbeglice na Lezbosu

Papa Franja i vaseljenski patrijarh Vatrolomej Prvi obišli su danas izbeglice u prihvatnom centru Morina na grčkom ostrvu Lezbos.
Papa im je tom prilikom poručio da nisu sami, dok je istovremeno pozvao svet da pokaže zajedničku humanost u izbegličkoj krizi. On je više puta govorio u prilog izbeglicama, apelujući na crkve širom Evrope da prihvate migrantske porodice.
 
U kampu se trenutno nalazi više od 3.000 izbeglica od kojih nekima preti deportacija u Tursku. Papu su na aerodromu u Mitileni dočekali grčki premijer Aleksis Cipras, vaseljenski patrijarh Vartolomej Prvi i arhiepiskop atinski Jeronimos.
 
Cipras je izjavio da ova poseta pape predstavlja istorijski događaj i važna prilika da se istakne potreba pronalaženja legalne izbegličke rute ka Evropi. Rekao je da je ponosan na građane Grčke koji su prihvatio izbeglice i druge migrante u trenutku kada se i sami suočavaju sa teškim merama štednje koje su zemlji nametnuli međunarodni kreditori.
 
Vaseljenski patrijarh i arhiepiskop atinski juče su stigli na Lezbos, poručivši da papina poseta ima jedan cilj "da problem sa kojim se dugo suočavamo prenese na međunarodnu arenu kako to ne bi bio samo problem Grka, već Evrope i celog čovečanstva".
 
Autor: Tanjug
  • Ivan

    16.04.2016 14:35
    Pretpostavljam da ste samo preuzeli tekst od Tanjuga, ali ako je vaseljenski patrijarh Vartolomej, onda je atinski arhiepiskop Jeronim, a ne Jeronimos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet