Otkrivena "farma beba" u Indiji, deca prodavana za 1.500 dolara

Policija indijske savezne države Mađa Pradeš otkrila je "farmu beba" u privatnoj bolnici koja je za 1.500 dolara prodavala i menjala decu.

Lokalni mediji navode da su bebe koje su rodile silovane žene ili žene koje su imale nezakonite odnose prodavane u Palaš bolnici u Morar oblasti.

"Tri bebe su prodate parovima koji nemaju dece u saveznim državama Utar Pradeš i Čartisgar", rekao je jedan bezbednosni zvaničnik za "Tajms Indija".

Dve bebe su do sada spasene, a pet ljudi je uhapšeno, među kojima su i direktor bolnice i menadžer koji je zaposlio bandu da traže devojke sa neželjenim trudnoćama.

"Kada devojci ili njenim roditeljima predlože prestanak trudnoće doktori u bolnici ih uvere da će porođaj biti bezbedan i tajan. Kada se beba rodi i majku puste iz bolnice, bolnički zvaničnici odmah počnu lov za pogodnim parovima koji bi kupili bebu", navode iz policije.

Policija trenutno traži ostalu decu prodatu u toj bolnici.

Inače, Indija ima dugu istoriju nepoštovanja ženskih prava. Trgovina ljudima, nasilje nad ženama i silovanja česta su pojava u zemlji u kojoj žene čine 48,3 odsto populacije. Tako je 2012. godine nekoliko hiljada demonstranata izašlo na ulice Nju Delhija tražeći od policije da zaštiti žene nakon što je devojka Joti Sing preminula nakon što su je šestorica muškaraca silovali u autobusu.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.