Jemen: Ubijeno više od 800 pripadnika Al Kaide

Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom.

Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se smatra uporištem džihadista, naveli su vojni izvori.

"Rezultat operacije je pogibija više od 800 članova Al Kaide i nekih njihovih lidera, dok su pojedini pobegli", navodi se u saopštenju komandanata koalicije koje je objavila saudijska agencija SPA.

Neimenovani vojni oficir rekao je da u Mukali, gradu sa oko 200.000 stanovnika, borci Al Kaide nisu pružali otpor i da su se povukli na zapad.

Do najnovijih sukoba dolazi u trenutku kada predstavnici vlade i pobunjenika, koje podržava Iran, nastavljaju mirovne pregovore uz posredovanje UN u Kuvajtu, koji su počeli u četvrtak. Pregovarači su pod pritiskom da učvrste krhko primirje koje je stupilo na snagu 11. aprila, iz kojeg su džhadisti isključeni.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.